8 Kasım 2010 Pazartesi

Gökhan ortaya






















Sağ bek mevkisi ona dar geliyor , bir kanat oyuncusu kadar hızlı atağa çıkabiliyor , bir orta saha oyuncusu kadar yerinde müdahale yapabiliyor , bir forvet gibi verkaç yapıp adam eksiltebiliyor ama mevkisi sağ bek. Genel anlamda takım oyununa görece az etkisi olabilecek mevkide oynayıp da maça bu kadar etki edebilecek bir seviyede futbol oynamak büyük başarıdır.

Benim aykut hocaya bir tavsiyem var , takımın son maçlarda nispeten daha derli toplu görünmesinin sebebi mehmet topuzun orta sahayı doldurabilecek performansı göstermesidir. Tabii orda emre b. gibi habire yerini kaybeden haybeden hamlelerle kendini sakatlayıp takımın düzenini bozan birisinin olması istikrar kavramından uzaklaştırıyor takımı. Türkiyede başarılı olmanın yolu etkili ve uyumlu stoper ikilisinin yanında iyi alan daraltıp kaptığı topu hızlı hücuma yönlendirebilecek ön libero ikilisinden de geçiyor. Eğer ısrar edilirse ve pozisyon bilgisini geliştirebilirse m. topuz bu ikilinin iyi bir seçimi olabilir. İşte bu ikinci seçim için ben keşke gökhan gönül olsa diyorum , emre b.'dan nesi eksik ? çabukluk mu ? yer tutma mı ? pozisyon bilgisi mi ? bence hiç bir eksiği yok. En büyük artısı da istikrarı emre gibi 3-5 maçta bir takımı eksik bırakma gibi bir durumu yok. Sağ bek  olarak zaten genç okan alkan var . Daha önce zico döneminde bir kaç defa stoper olarak oynamış ve  gayet de güzel götürmüştü orayı , bir selçuktan kötü ön libero olacağını da düşünmüyorum. Tutarsa süper bir kazanç olur takım adına en kritik bölgede en güvenilir adamın var daha ne istersin.

Aykut hoca duy sesimi elini korkak alıştırma en azından şu belalı türkiye kupasında yap bir kaç deneme , okan'ı da bir kere gösterdin çektin ayrıca ondan da rahatsız olduğumuzu bil.